Villa Lorraine

Villa Lorraine LOGO Terhulpensesteenweg 28 1000 Brussel Belgium OPGELET topluxe is de online luxe handelsgids en bedrijvengids dus geen gewone soort goudengids want er komen enkel exclusieve en klasse handelszaken op terecht.
 • Fax:

  +32 (0)2 372 01 95

 • Openingsuren:

  LA VILLA Restaurant en verwarmde tuin Parkeerdienst & vestiaire Kaviaarbar

  Open van dinsdag tot zaterdag van 12.00 tot 14.30 uur en van 19.00 tot 22.00 uur

   

  LA BRASSERIE Restaurant en verwarmd terras Vestiairedienst Kaviaarbar

  Open van maandag tot zaterdag van 12.00 tot 15.00 uur en van 19.00 tot 22.30 uur

Villa Lorraine

 

 Nederlands   Français   English   Deutsch   pусский 

 

Voor generaties van fijnproevers is de Villa Lorraine altijd al het symbool van een uitstekende tafel en een perfect onthaal geweest. Al meer dan een eeuw is dit de ontmoetingsplaats voor mensen die van een voortreffelijke keuken houden. De Villa Lorraine ligt ook schitterend op een van de mooiste groene plekjes van de Europese hoofdstad, midden in het Zoniënwoud. Tot op heden weten wij nog altijd niet wanneer het elegante landhuis juist werd gebouwd dat zijn naam ontleent aan de nabijgelegen Lorrainedreef. Het moet in ieder geval ergens aan het eind van de negentiende eeuw geweest zijn. Van bij het begin heeft dit prachtige landhuis altijd al klanten aangetrokken die een verzorgd onthaal erg op prijs wisten te stellen..
 
De jaren gingen voorbij en de uitbaters wisselden elkaar af. De komst van Marcel Kreusch in 1953 betekende voor de Villa Lorraine een beslissende wending. Marcel Kreusch was autodidact en was in zijn tijd de jongste maître d'hôtel van België in de Palace Hotel. Hij nam het risico om te investeren in wat voor hem een geweldige uitdaging en een avontuur was. Tien jaar later was de Villa Lorraine het boegbeeld van de Belgische gastronomie. Het grote talent van chef-kok Camille Lurkin was niet helemaal vreemd aan dit succes. De bekroning kwam uiteindelijk in 1972 met de derde Michelinster. Het was de eerste keer in de geschiedenis van de rode restaurantgids dat dit gebeurde buiten het grondgebied van Frankrijk.
 
Sindsdien is er heel wat water naar de zee gevloeid, maar de tevredenheid van de klanten is altijd het belangrijkste doel geweest. De huidige chef Freddy Vandecasserie is al sinds 1962 actief in de Villa Lorraine. Hij werkte samen met Henri Van Ranst en nam in 1982 de teugels in handen na het overlijden van Marcel Kreusch. Sedert mijnheer Henri, zoals de vaste bezoekers hem noemden, ons op zijn beurt in 1998 heeft verlaten, is het Jan De Craemer die op een vriendelijke en vakbekwame manier voor de bediening in de zaal instaat. Hij leerde het klappen van de zweep aan de zijde van Henri Van Ranst. Freddy Vandecasserie, van zijn kant, staat nog altijd aan het fornuis en zorgt voor een verfijnde, creatieve en zeer gesmaakte keuken.
 
Villa Lorraine FOTO 1 Terhulpensesteenweg 28 1000 Brussel Belgium OPGELET topluxe is de online luxe handelsgids en bedrijvengids dus geen gewone soort goudengids want er komen enkel exclusieve en klasse handelszaken op terecht. Villa Lorraine FOTO 2 Terhulpensesteenweg 28 1000 Brussel Belgium OPGELET topluxe is de online luxe handelsgids en bedrijvengids dus geen gewone soort goudengids want er komen enkel exclusieve en klasse handelszaken op terecht. Villa Lorraine FOTO 3 Terhulpensesteenweg 28 1000 Brussel Belgium OPGELET topluxe is de online luxe handelsgids en bedrijvengids dus geen gewone soort goudengids want er komen enkel exclusieve en klasse handelszaken op terecht. Villa Lorraine FOTO 4 Terhulpensesteenweg 28 1000 Brussel Belgium OPGELET topluxe is de online luxe handelsgids en bedrijvengids dus geen gewone soort goudengids want er komen enkel exclusieve en klasse handelszaken op terecht. Villa Lorraine FOTO 5 Terhulpensesteenweg 28 1000 Brussel Belgium OPGELET topluxe is de online luxe handelsgids en bedrijvengids dus geen gewone soort goudengids want er komen enkel exclusieve en klasse handelszaken op terecht.

Bedrijfsvideo

Locatie op kaart.

Deel deze pagina

Nieuws & Evenementen

Webdesign en webdevelopment
DX-Solutions bvba

wwww.dx-solutions.be