strietman espresso
strietman espresso
strietman espresso
strietman espresso
strietman espresso

DE STRIETMAN ESPRESSO ES3

 

Met een beetje liefde en inspanning maakt u het lekkerste bakje koffie dat u niet zomaar opdrinkt maar eentje waar u dubbel van geniet.
 
De in Nederland gemaakte Strietman espresso is heel simplistisch en betrouwbaar gebouwd.
 
Hij zal in kleine oplages geproduceerd worden. De techniek dateert van de jaren 1950 maar is een nog amper gebruikte techniek de dag van vandaag.
De temperatuur van het water kan geregeld worden om de aroma's aan te passen en de koffie niet te verbranden.
 
Wist u trouwens dat te heet water een bittere smaak kan geven aan de koffie?
 
-Het beste is het water tot boven het kookpunt te laten komen en kort laten afkoelen al naar gelang de type koffie. Theorie is 82°C maar mag warmer. Bij espresso is de aanbevolen temperatuur tussen de 92 en 96°C.
-Vers gemalen koffie is het lekkerst want voorgemalen koffie oxideert heel snel.
-Koffie bewaar je immers best in een luchtdichte verpakking en op een donkere plaats. (zeker niet vochtig)
-Koffiebonen verbruik je het best binnen een paar weken na het branden van de bonen, vraag daarom de koffiebrander wanneer ze gebrand zijn geweest.
 
De ES3 heeft een prijskaartje van een €1.500 maar is dan ook een niet alledaags keukengerei of moeten we zeggen keuken aankleding.
 
 

Deel dit nieuws of evenement

Webdesign en webdevelopment
DX-Solutions bvba

wwww.dx-solutions.be